Od začetne ideje do končnega izdelka …

Od začetne ideje do končnega izdelka …

Kako pa se lotim spletnih projektov? Na kratko: na začetku. Na dolgo: berite dalje. Torej, preden pristopim k takšni nalogi, skupaj pregledamo vaše obstoječe stanje spletne prisotnosti ter prisluhnem vašim željam, smernicam, potrebam. Ključnega pomena je tudi pregled trga, kjer se seznanimo z vašo konkurenco in pregledamo, kakšne pristope in rešitve uporabljajo oni.

Če s projektom začenjate na novo in še nimate registrirane domene in urejenega spletnega gostovanja, vam svetujem in izpeljem te prve korake v spletni svet. V kolikor že imate spletno stran oz. trgovino, pa seveda ne želite, da bi v času izdelave nove bila obstoječa nedostopna. Zato novo stran pripravim na svojem testnem strežniku, do katere imamo dostop le jaz in vi. Spletno stran je potrebno prilagoditi različnim napravam: računalnikom, tablicam in telefonom. Obenem je treba zagotoviti hitro delovanje, poskrbeti, da delujejo vse povezave, spletni obrazci in podobno. Uredim tudi namestitev zakonsko obveznih piškotkov in SSL certifikata.

Selitev iz mojega testnega strežnika k vam opravim, ko skupaj potrdimo izdelek na mojem strežniku in v terminu, za katerega se skupaj dogovorimo.

Vsak spletni projekt je potrebno že od samih začetkov peljati z mislijo na pozicijo v brskalnikih, še posebej na Googlu. Vedeti morate, da so visoki zadetki iskanja plod stalnega dela na optimizaciji in se nikoli ne konča. Odločitev, ali boste to delali sami ali prepustili meni, je na vas.

Za uspešno spletno prisotnostjo stoji tudi komunikacija in interakcija s strankami, zato se posvetim tudi vašim profilom na družbenih omrežjih. Nadaljno skrb zanje lahko zaupate meni, svetujem in pomagam pa vam tudi pri ostalih marketinških akcijah.

Za konec pa še tole: veste, zakaj so v naslovu tri pikice? Če ste prebrali moje besede, potem že veste. Izvedba spletnih projektov je proces, ki se stalno dograjuje in neguje.