Oblikovanje logotipov in izdelava CGP

Oblikovanje logotipov in izdelava CGP

 

Logotip podjetja ali blagovne znamke je vizualna predstavitev, preko katere stranke prepoznajo vaše podjetje. Najboljši logotipi ponujajo več kot preprosto prepoznavanje: strankam dajejo tudi občutek o značaju in vrednotah vašega podjetja.

Logotip podjetja je simbol identitete vašega podjetja, ki pri strankah ustvari prvi vtis o vašem podjetju. Logotip naj bi strankam pošiljal sporočilo o vrednotah podjetja, ustvarjal zvestobo blagovni znamki in podjetju dodal profesionalen videz.

Ločimo tri osnovne vrste logotipov. Prvi so črkovni oz. osnovani na izbiri tipografij (npr. Google, Visa, Ebay itd.), drugi vključujejo grafičen element, ki praviloma ponazarja dejavnost podjetja (npr. Mimovrste, Schwarzkopf, Pošta Slovenije itd.) in kot tretje, je logotip lahko abstrakten grafičen simbol, ki je že tako uveljavljen, da takoj prepoznamo podjetje, ki stoji za takšnim logotipom (npr. Nike kljukica, Pepsi krogec itd.). Nemalokrat pa logotipi uporabljajo kombinacijo teh osnovnih treh vrst.

Za vsako podjetje je, ne glede na to, ali je majhno oz. veliko, izbira logotipa ključnega pomena in osnova za izdelavo celostne grafične podobe. CGP je predstavitev vašega podjetja zunanjemu svetu. Šele ko se vizualni elementi podjetja izvajajo pravilno in dosledno, skupaj ustvarjajo identiteto podjetja oz. blagovne znamke, ki je takoj prepoznavna in nepozabna. To pa dosežemo z opredelitvijo osnovnih vizualnih elementov in tako omogočimo izhodišče in temelj za enoten videz.

Na osnovi dobrega logotipa in pravilno izdelane celostne grafične podobe je nato oblikovanje oglasov, tiskovin in ostalih promocijskih materialov enostaven proces, ki zagotavlja najboljše rezultate in prepoznavnost.

Za izdelavo logotipa in CGPja podjetja vedno predlagam daljši sestanek, kjer skušamo skupaj izluščiti zgodbo vašega podjetja, kar je osnova za logotip, s katerim boste zadovoljni in se poistovetili z njim.